Ursitoare
Despre ursitoare in tradiția românească

După cum se spune în popor, ursitoarele sunt ființe magice despre care se crede că au darul de a hotărî soarta omului de la naștere. În a treia noapte de viață a copilului nou-născut, nașa invită ursitoarele și face o masă cu prăjituri, bomboane, vin, apă, flori și tot ceea ce crede că le-ar putea plăcea acestora. Ursitoarele apar noaptea, la poarta casei în care dorm mama împreună cu copilul ei și prezic destinul acestuia. O alta teorie sugerează că ursitoarele îi aduc "daruri" nou-născutului - sa fie deștept, să fie sănătos, să aibă noroc în dragoste, să fie chibzuit, etc.

Am preluat această tradiție veche românească despre ursitoare și am transformat-o într-un spectacol ce încearcă să transmită ceva din magia vremurilor trecute într-un spectacol plin de grație și culoare, de care vă veți aminti mult timp cu drag.

Prezenta lor va va incanta prin frumusete, dulceata graiului, intelepciunea vorbelor si gratia dansului. Chiar daca uneori sunt puse pe sotii, ursitoarele noastre sunt vesele,  prietenoase si iubesc foarte mult copiii.

Invitati-le la petrecerea Dvs. si va veti bucura de un spectacol de neuitat!

Ursitoare: spectacol cu ursitoare la botez


Anca Markos studenta
UNATC IL Caragiale, sectia actorie
Cristina Choleva, absolventă a
Facultății de Arte din cadrul
Universității „Spiru Haret”
Camelia Dinca Ion absolventa
Arta spectacolului de teatru Hiperion

Petrecere la botez cu ursitoare

Petrecerea de botez a copilului dumneavoastră este un moment de bucurie pentru dumneavoastră, famila, rudele și prietenii dumneavoastră.

Noi am gândit un spectacol special cu ursitoare, în care am preluat elemente dintr-o tradiție românească dinaintea creștinismului, într-un scenariu și o coregrafie originale, toate acestea fiind interpretate de trei tinere talentate care o sa vă cucerească și o să vă lase o amintire de neuitat.

Ursitoarele noastre, costumate ca în povești vor aduce cu grația și inspirația lor o atmosferă plină de magie și culoare petrecerii dumneavoastră.

Adunându-se în jurul mamei care stă în mijloc cu pruncul în brațe, ca într-un ritual din basme, ursitoarele îi vor ura copilului sanatate, fericire, iubire, intelepciune, curaj, succes și toate lucrurile bune pe care ți le poate aduce viața.

Chiar daca uneori sunt puse pe sotii, ursitoarele noastre sunt vesele,  prietenoase si iubesc foarte mult copiii. Invitati-le la petrecerea dumneavoastră și vă veți bucura invitații cu un spectacol de neuitat!

Pentru informatii despre pret si personalizarea textului va rugam sa sunati la 0722282916